Dodeljene Green Games NagradeUz čestitke svima koji su omogućili realizaciju Green Games nacionalnog takmičenja uručene su nagrade predstavnicima pobedničkih opština Bor, Knjaževac, Sokobanja i Ivanjica

04. decembra u svečanoj sali opštine Vračar uručene su nagrade pobednicima nacionalnog Green Games takmičenja za video igru sa najboljom ekološkom porukom, u kome je učestvovalo 587 takmičara, odnosno 58 takmičarskih opštinskih timova, koji su poslali 58 video igara.                             

Na svečanoj dodeli o takmičenju i o ovom društveno odgovornom projektu govorili su  Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar, Biljana Biba Vicković, direktorka udruženja Oktopus, Dragutin Brčin, posebni savetnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Rajan Rolands, savetnik ambasadora Sjedinjenih Američkih država u Beogradu za odnose sa javnošću, Nina Topić, VD zamenika šefa misije za programe Instituta za održive zajednice i Ivana Vranjican, menadžerka spoljnih poslova u kompaniji Telenor, nakon čega su uz čestitke uručene nagrade predstavnicima pobedničkih opština.  

Prvu nagradu - interaktivno-ekološku skulpturu Pticu Robot (donacija Fonda braće Rokfeler), lične nagrade za takmičare i novčanu nagradu kompanije Telenor,osvojila je opština Bor. dodeljuje Drugo mesto osvojila je opština Knjaževac, a treće opština Sokobanja. Ove dve opštine osvojile su po nagradni Arteko robot za reciklažu, koje je donirala kompanija Telenor, i lične nagrade za takmičare. Arteko robot je dodeljen kao specijalna nagrada opštini Ivanjica i OŠ „Milinko Kušić”, koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Svim nagrađenima, kao i četvrto i petoplasiranim takmičarima je dodeljen sertifikat stručne komisije Univerziteta Metropolitan. 

divider

 

Decembar

 

Green Games nacionalno takmičenje, koje je počelo u maju, završeno je 31. oktobra. Nakon sabiranja glasova, prva nagrada, koju čine donacija Fonda braće Rokfeler, odnosno interaktivno-ekološka skulptura Ptica Robot, zatim lične nagrade za takmičare, i novčana nagrada kompanije Telenor, pripala je opštini Bor sa osvojenih 12358 glasova. Drugo mesto osvojila je opština Knjaževac (sa 4058 glasova), a treće opština Sokobanja (4040 glasova). Ove dve opštine očekuje po nagradni Arteko robot za reciklažu, koje je donirala takođe kompanija Telenor, i lične nagrade za takmičare.

 

Svim nagrađenim takmičarima, četvrto i petoplasiranim biće dodeljn i sertifikat stručne komisije Univerziteta Metropolitan.

Izveštaj stručne komisije Univerziteta Metropoliten za bodovanje radova možete preuzeti ovde.

 

Specijalna nagrada - ArtEko reciklažni robot, biće dodeljen i OŠ „Milinko Kušić" iz Ivanjice, koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, a koja su zahvaljujući mentorskim aktivnostima Svetlane Glavinić, predsednice Upravnog odbora Društva za cerebralnu paralizu opštine Ivanjica i Dubravke Ivković, pedagoga, uključena u takmičarski deo programa.

Pobedničkim opštinama nagrade će biti uručene 4. decembra 2012. godine u beogradskoj opštini Vračar, na svečanoj Green Games dodeli.

 

Cilj nacionalne kampanje „Znanjem za održivi razvoj" u skladu je sa vodećom inicijativom iz Lisabonskog sporazuma i strategije Evropa 2020 o inovacijama i efikasnom korišćenju resursa, uz ostvarenje prosperiteta danas i očuvanje budućeg, sprovođenje društvenih promena kroz međusektorske akcije, učešćem nevladinih organizacija i pojedinaca.

 

Green Games takmičenje, u okviru kampanje „Znanjem za održivi razvoj", organizovano je uz donatorsku podršku Fonda braće Rokfeler (Rockefeller Brothers Fund, RBF), U.S Ambasade u Beogradu, USAID-a i Instituta za održive zajednice (ISC), kompanije Telenor i Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, kao i uz podršku strateških partnera i saradnika: Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OEBS Misije u Srbiji, EU Progresa (program evropskog partnerstva sa opštinama), Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), Univerziteta Metropolitan (Fakultet informacionih tehnologija), Univerziteta u Beogradu (Građevinski fakultet, Elektrotehnički fakultet i Inovacioni centar Elektrotehničkog fakulteta), Pedagoškog društva informatičara Srbije i Društva za cerebralnu paralizu Ivanjica.

Jul, Avgust, Septembar i Oktobar

 

Rezultati Green Games takmičenja:

 

• Nacionalna edukativna kampanja „Znanjem za održivi razvoj" realizovana je u partnerskoj saradnji sa 42 lokalne samouprave i 6 visokoobrazovnih institucija, kao i 58 osnovnih i srednjih škola.

 

• Na Green Games konkursu učestvovalo je 587 takmičara sa 58 takmičarskih timova, koji su poslali 58 video igara, čime je zasnovana upotreba

društveno odgovornog programiranja.

 

• Školarci, okupljeni u gradske timove pod mentorstvom nastavnika, imali su priliku da za svoj grad osvoje vredne nagrade, kroz osmišljavanje i realizaciju video igre koja će najbolje preneti značaj očuvanja životne sredine, kroz primenu informatičkog, likovnog i muzičkog obrazovanja.

 

• Tokom dvomesečne promocije u igranju Green Games igara učestvovalo je 10 500 učenika, a preko 650 000 građana Republike Srbije je indirektno bilo obavešteno ili uključeno u projekat tokom glasanja.

 

• Za nastavak informatičkog usavršavanja putem Green Games onlajn radionica za izradu video igara (tokom 2012/13.) zainteresovalo se i prijavilo oko 5500 učenika.

 

U okviru nacionalne kampanje „Znanjem za održivi razvoj" u naredne dve godine biće organizovano još akcija u funkciji podizanja kvaliteta i razvijanja politika kojima se obrazovni sistem prilagođava potrebama razvoja društva znanja.

Jun 2012

 

Seminar

 

82 učesnika Green Games seminara pozvani su da se tokom takmičarskih priprema o tehničkim pitanjima informišu putem foruma na adresi: http://www.greengames.rs/index.php/forum/
registracijom na adresi: http://www.greengames.rs/index.php/registracija

Opširnije...

Maj 2012

Uključenje preko 150 osnovnih i srednjoškolskih institucija u “Green Games” konkursu.


Celodnevni akreditovani trening “Green Games” seminar, namenjen je profesorima informatike iz 70 gradova Srbije. Seminar je baziran na modelu društveno odgovornog programiranja u svhu promocije obnovljivih izvora energije i čistih tehnologija, i njihovo dugotrajno afirmisanje na polju izrade multimedijalnih sadržaja sa ekološkom porukom.

Opširnije...

20. decembar 2011.

III Regionalna konferencija “Znanjem za održivi razvoj” u Novom Sadu


Program konferencije “Znanjem za održivi razvoj” prezentovan je u Gradskoj Skupštini grada Novog Sada 20. decembra 2011. pred prisutnim predstavnicima lokalne samouprave severne Srbije. U radu konferencije učestvovalo je 20 predstavnika lokalnih samouprava a svoje učešće u radu u nacionalnoj kampanji “Znanjem za održivi razvoj” potvrdili su i predstavnici lokalnih samouprava iz: Bačkog Petrovca, Sente, Subotice, Zrenjanina, Kovilja, Kolara, Kule, Sombora, Bele Crkve, Vršca, Kovačice, Pančeva, Bečeja, Vrbasa, Srbobrana, Ečke, Indjije, Stare Pazove, Šida, Apatina, Bačke Palanke, Šabaca, Bačke Topole, Rume, Sremske Mitrovice, Elemira, Jaše Tomić, Ruske Krstur, Kaća, Žitišta, Temerina, Sremskih Karlovca.

Opširnije...

15. decembar 2011.

II Regionalna konferencija “Znanjem za održivi razvoj” u Kragujevcu

 

Program konferencije “Znanjem za održivi razvoj” prezentovan je u Prvoj gimnaziji grada Kragujevca 15. decembra 2011. pred prisutnim predstavnicima lokalne samouprave centralne Srbije. U radu konferencije učestvovalo je 12 predstavnika lokalnih samouprava a svoje učešće u radu u nacionalnoj kampanji “Znanjem za održivi razvoj” potvrdili su i predstavnici lokalnih samouprava iz:
Arandjelovca, Majdanpeka, Novog Naselja, Bora, Velike Palane, Ćuprije Valjeva, Smedereva, Kladova, Požarevaca, Knjaževca, Mladenovca, Gornjeg Milanovca, Negotina, Bajine Bašte, Užica, Loznice, Požege, Čačka, Petrovca na Mlavi, Praćina, Ljubovije, Jagodine, Kraljeva, Trstenika, Krupanja, Zaječara.

Opširnije...

Copyright Oktoopus
Powered by ITS