Dodeljene Green Games nagrade

 

Uz čestitke ljudi koji su omogućili realizaciju ovog nacionalnog takmičenja uručene su nagrade predstavnicima pobedničkih opština Bor, Knjaževac i Sokobanja

 

Danas su u svečanoj sali opštine Vračar uručene nagrade pobednicima nacionalnog Green Games takmičenja za video igru sa najboljom ekološkom porukom, u kome je učestvovalo 587 takmičara, odnosno 58 takmičarskih opštinskih timova, koji su poslali 58 video igara.

 

Na svečanoj dodeli o takmičenju i o ovom društveno odgovornom projektu govorili su Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar, Biljana Biba Vicković, direktorka udruženja Oktopus, Dragutin Brčin, posebni savetnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Rajan Rolands, savetnik ambasadora Sjedinjenih Američkih država u Beogradu za odnose sa javnošću, Nina Topić, VD zamenika šefa misije za programe Instituta za održive zajednice i Ivana Vranjican, menadžerka spoljnih poslova u kompaniji Telenor, nakon čega su uz čestitke uručene nagrade predstavnicima pobedničkih opština.

 

Prvu nagradu - interaktivno-ekološku skulpturu Pticu Robot (donacija Fonda braće Rokfeler), lične nagrade za takmičare i novčanu nagradu kompanije Telenor, osvojila je opština Bor. dodeljuje Drugo mesto osvojila je opština Knjaževac, a treće opština Sokobanja. Ove dve opštine osvojile su po nagradni Arteko robot za reciklažu, koje je donirala kompanija Telenor, i lične nagrade za takmičare. Arteko robot je dodeljen kao specijalna nagrada opštini Ivanjica i OŠ „Milinko Kušić", koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Svim nagrađenima, kao i četvrto i petoplasiranim takmičarima je dodeljen sertifikat stručne komisije Univerziteta Metropolitan.

Sve informacije o takmičenju mogu se naći na www.greengames.rs.

 

 

divider

 

 

divider

 

Copyright Oktoopus
Powered by ITS