• Reciplet takmicenje
  • Upravljanje otpadom
  • Pet radionice
  • Eko seminar
  • Reciklažna dvorišta

MODUS

Udruženje M.O.D.U.S. osnovano je oktobra 2010. godine. Osnovni cilj udruženja je unapređenje položaja mladih na teritoriji grada Vranje, kontinuiranim radom u oblasti omladinske politike.

 

Promocijom evropskih vrednosti, volonterizma, značaja zaštite životne sredine, neformalnog obrazovanja, udruženje M.O.D.U.S. uspeva da animira veliki broj mladih u lokalnoj zajednici. U toku svog rada, M.O.D.U.S. je ostvario saradnju sa Kancelarijom za mlade Vranje, Centrom za socijalni rad, Kancelarijom za zaštitu i ostvarivanje ličnih i kolektivnih prava romske nacionalne manjine i drugim akterima relevantnim za omladinsku politiku. M.O.D.U.S. podstiče aktivno učešće mladih u svim oblastima društvenog života.

 

Projekti „Tragovi naše prošlosti“, „Učini veliki korak za sebe – još veći za karijeru“ i „Povećanje zaposlenosti mladih iz osetljivih društvenih grupa – Hoću da znam!“ omogućili su mladim ljudima sticanje raznih veština i znanja koja će im pomoći u ličnom i profesionalnom usavršavanju. Udruženje M.O.D.U.S. doprinelo je uspostavljanju Info centra, usluge u okviru Kancelarije za mlade Vranje čiji je osnovni cilj povećanje informisanosti mladih sa teritorije Grada Vranje, čime je inicirano rešavanje najvećeg problema sa kojim se mladi na jugu Srbije svakodnevno suočavaju – nedovoljna informisanost.

 

Aktivnosti udruženja M.O.D.U.S. na fejsbuk stranici udruženja prati približno 1000 korisnika ove društvene mreže (https://www.facebook.com/groups/modus.vranje/ ).