• Reciplet takmicenje
  • Upravljanje otpadom
  • Pet radionice
  • Eko seminar
  • Reciklažna dvorišta

OKTOPUS

O NAMA

Udruženje Oktopus osnovano je 2003. godine, a stručno je orijentisano ka razvijanju holističkih ciljeva u modernoj umetnosti, kulturno-edukativnim aktivnostima, tematskoj naučnoj fantastici i istraživačko informatičkoj delatnosti.

 

Najpoznatiji projekat udruženja je idejno rešenje i izrada Ptice Robot, interaktivne reciklažne urbane instalacije autorke mr Biljane Bibe Vicković, koja je 22. decembra 2009. stekla status spomenika kulture i koja predstavlja revoluciju u načinu shvatanja reciklažnog procesa kod šire javnosti.

 

Pored Ptice Robot, udruženje Oktopus je tokom 2009-2010. godine u okviru dvogodišnje lokalne ekološke kampanje pod nazivom „Beogradska akcija reciklaže", realizovalo i projekte kao što su ArtEko roboti za reciklažu i Green Dream interaktivna ekološka video game instalacija autorke Biljane Bibe Vicković, čije informacije su dostupne na sajtu www.oktoopus.org.

 

Dve godine ranije, 2007. i 2008, Oktopus organizuje „Oktopus međunarodno bijenale proširenih medija". Program bijenala kroz art direkciju Biljane Bibe Vicković www.8i8abi.com, predstavljen je u šest Beogradskih kulturnih centara: paviljonu “Cvijeta Zuzorić”, (SKC) Studentskom kulturnom centru, Rex-u, New Moment galeriji, O3ONE galeriji, District kulturnom centru pri Muzeju primenjenih umetnosti, kao i na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Više o bijenalu pogledajte na stranicama www.oktoopus.rs.

 

Početkom 2011. Oktopus pokreće nacionalnu kampanju „Znanjem za održivi razvoj" koja se realizuje putem “Green Games“ takmičenja za osnovace i srednjoškolce, u izradi video igara sa ekološkom porukom, u preko 70 gradova i opština i preko 150 škola širom Srbije. Dodatne informacije možete pronaći na stranicama www.greengames.rs.