Dodeljene Green Games nagrade

Dodeljene Green Games nagrade
Uz čestitke svima koji su omogućili realizaciju Green Games nacionalnog takmičenja uručene su nagrade predstavnicima pobedničkih opština Bor, Knjaževac, Sokobanja i Ivanjica
04. decembra u svečanoj sali opštine Vračar uručene su nagrade pobednicima nacionalnog Green Games takmičenja za video igru sa najboljom ekološkom porukom, u kome je učestvovalo 587 takmičara, odnosno 58 takmičarskih opštinskih timova, koji su poslali 58 video igara.
Na svečanoj dodeli o takmičenju i o ovom društveno odgovornom projektu govorili su Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar, Biljana Biba Vicković, direktorka udruženja Oktopus, Dragutin Brčin, posebni savetnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Rajan Rolands, savetnik ambasadora Sjedinjenih Američkih država u Beogradu za odnose sa javnošću, Nina Topić, VD zamenika šefa misije za programe Instituta za održive zajednice i Ivana Vranjican, menadžerka spoljnih poslova u kompaniji Telenor, nakon čega su uz čestitke uručene nagrade predstavnicima pobedničkih opština.
Prvu nagradu - robtizovano umetničko delo za javni prostor u funkciji reciklaže Pticu Robot (donacija Fonda braće Rokfeler), lične nagrade za takmičare i novčanu nagradu kompanije Telenor, osvojila je opština Bor. Drugo mesto osvojila je opština Knjaževac, a treće opština Sokobanja. Ove dve opštine osvojile su po nagradni ArtEko robot za reciklažu, koje je donirala kompanija Telenor, i lične nagrade za takmičare. ArtEko robot je dodeljen kao specijalna nagrada opštini Ivanjica i OŠ „Milinko Kušić”, koju pohađaju deca sa posebnim potrebama.
Svim nagrađenima, kao i četvrto i petoplasiranim takmičarima iz Kragujevca i Vršca dodeljeni su sertifikati stručne komisije Univerziteta Metropolitan, koje je na svečanosti uručila Miroslava Raspopović, Dekan fakulteta Informacionih Tehnologija FIT - Univerziteta Metropolitan.