Super heroji reciklaže čekaju ime

U holu zgrade opštine Savski venac, Kneza Miloša 69, od 23. do 28. novembra održaće se izložba najboljih predloga za ime ArtEko robot kontejnera u okviru kampanje “Recikliram za Savski”. Nakon dvomesečne turneje i druženja ArtEko (Art to Ecology) robot kontejnera sa osnovcima, sledi postavka likovnih radova, pesmica i dosetki drugaka, trećaka i četvrtaka u obliku predloga za ime robota.

Izložbu čine 60 kreativnih rešanja od pristiglih 1.230. Svi posetioci glasali su za samo jedan. Odabrani predlog upisan je na glasačkom listiću koji je odložen u specijanu glasačku kutiju. Predlog sa najvećim brojem glasova osvojiće novi set ArtEKo robot kontejnera za svoju školu. Dodela nagrada predviđena je za april mesec 2011.

Kampanja Recikliram za Savski ima za cilj razvoj svesti o značaju reciklaže kod osnovaca. U toku prethodna dva meseca ArtEko robot kontejneri obišli su sve osnovne škole na opštini Savski venac i tokom te turneje družili su se sa osnovcima u okviru časova Svet oko nas i Čuvari prirode.

Kampanju organizuju Udruženje Oktopus i opština Savski venac, a uz podršku Ministarstva prosvete, Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF), Instituta za održive zajednice (ISC), USAID i Svetske banke.