Rezultati Green Games takmičenja:

 

• Nacionalna edukativna kampanja „Znanjem za održivi razvoj" realizovana je u partnerskoj saradnji sa 42 lokalne samouprave i 6 visokoobrazovnih institucija, kao i 58 osnovnih i srednjih škola.

 

• Na Green Games konkursu učestvovalo je 587 takmičara sa 58 takmičarskih timova, koji su poslali 58 video igara, čime je zasnovana upotreba

društveno odgovornog programiranja.

 

• Školarci, okupljeni u gradske timove pod mentorstvom nastavnika, imali su priliku da za svoj grad osvoje vredne nagrade, kroz osmišljavanje i realizaciju video igre koja će najbolje preneti značaj očuvanja životne sredine, kroz primenu informatičkog, likovnog i muzičkog obrazovanja.

 

• Tokom dvomesečne promocije u igranju Green Games igara učestvovalo je 10 500 učenika, a preko 650 000 građana Republike Srbije je indirektno bilo obavešteno ili uključeno u projekat tokom glasanja.

 

• Za nastavak informatičkog usavršavanja putem Green Games onlajn radionica za izradu video igara (tokom 2012/13.) zainteresovalo se i prijavilo oko 5500 učenika.

 

U okviru nacionalne kampanje „Znanjem za održivi razvoj" u naredne dve godine biće organizovano još akcija u funkciji podizanja kvaliteta i razvijanja politika kojima se obrazovni sistem prilagođava potrebama razvoja društva znanja.

Copyright Oktoopus
Powered by ITS