Dodela GREENGAMES nagrada, učesnicima takmičenja

 

 

 

Dodeljene Green Games nagrade

 

Uz čestitke ljudi koji su omogućili realizaciju ovog nacionalnog takmičenja uručene su nagrade predstavnicima pobedničkih opština Bor, Knjaževac i Sokobanja

 

Danas su u svečanoj sali opštine Vračar uručene nagrade pobednicima nacionalnog Green Games takmičenja za video igru sa najboljom ekološkom porukom, u kome je učestvovalo 587 takmičara, odnosno 58 takmičarskih opštinskih timova, koji su poslali 58 video igara.

 

Na svečanoj dodeli o takmičenju i o ovom društveno odgovornom projektu govorili su Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar, Biljana Biba Vicković, direktorka udruženja Oktopus, Dragutin Brčin, posebni savetnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Rajan Rolands, savetnik ambasadora Sjedinjenih Američkih država u Beogradu za odnose sa javnošću, Nina Topić, VD zamenika šefa misije za programe Instituta za održive zajednice i Ivana Vranjican, menadžerka spoljnih poslova u kompaniji Telenor, nakon čega su uz čestitke uručene nagrade predstavnicima pobedničkih opština.

 

Prvu nagradu - interaktivno-ekološku skulpturu Pticu Robot (donacija Fonda braće Rokfeler), lične nagrade za takmičare i novčanu nagradu kompanije Telenor, osvojila je opština Bor. dodeljuje Drugo mesto osvojila je opština Knjaževac, a treće opština Sokobanja. Ove dve opštine osvojile su po nagradni Arteko robot za reciklažu, koje je donirala kompanija Telenor, i lične nagrade za takmičare. Arteko robot je dodeljen kao specijalna nagrada opštini Ivanjica i OŠ „Milinko Kušić", koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Svim nagrađenima, kao i četvrto i petoplasiranim takmičarima je dodeljen sertifikat stručne komisije Univerziteta Metropolitan.

Sve informacije o takmičenju mogu se naći na www.greengames.rs.

 

 

divider

 

 

divider

 


ZAVRŠETAK GREEN GAMES TAKMIČENJA

SVEČANA DODELA NAGRADA

 

utorak, 4. decembar u 12 časova, svečana sala opštine Vračar

 

Drage kolege i koleginice,

 

Udruženje „Oktoopus" Vas poziva na svečanu dodelu nagrada pobednicima Green Games nacionalnog takmičenja, koja će se održati u utorak, 4. decembra u 12 časova.

 

Mesto održavanja je svečana sala opštine Vračar, Njegoševa 77.

 

Na dodeli će se obratiti:

 

  • Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar
  • Biljana Biba Vicković, direktorka udruženja Oktopus
  • Predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • Mr. Ryan Rowlands, savetenik ambasadora Sjedinjenih Američkih država u Beogradu, za odnose sa javnošću
  • Nina Topić, VD zamenika šefa misije za programe Instituta za održive zajednice
  • Ivana Vranjican, menadžerka spoljnih poslova u kompaniji Telenor.

 

Green Games takmičenje za najbolju video igru sa ekološkom porukom trajalo je od maja do 31. oktobra, kao noseća aktivnost dvogodišnje kampanje „Znanjem za održivi razvoj", namenjeno osnovcima i srednjoškolcima Srbije. Na osnovu SMS glasova građana izabrani su pobednici takmičenja.

 

Prvonagrađenoj opštini Bor dodeljuje se interaktivno-ekološka skulptura Ptica Robot (donacija Fonda braće Rokfeler), lične nagrade za takmičare i novčana nagrada kompanije Telenor. Drugo mesto osvojila je opština Knjaževac, a treće opština Sokobanja. Ove dve opštine očekuje po nagradni Arteko robot za reciklažu, koje je donirala kompanija Telenor, i lične nagrade za takmičare. Arteko robot biće dodeljen kao specijalna nagrada opštini Ivanjica i OŠ „Milinko Kušić", koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Svim nagrađenima, kao i četvrto i petoplasiranim takmičarima biće dodeljen sertifikat stručne komisije Univerziteta Metropolitan.

 

divider

 

Dopis Ministarstva Finansija

 

divider

 

Greengames Competition End

                    


Završeno je Green Games takmičenje za najbolju video igru sa ekološkom porukom

 

Pobednici takmičenja su opštine Bor, Knjaževac, Sokobanja i Ivanjica kojima će Ptica Robot i ArtEko reciklažni roboti biti dodeljeni 4. decembra

 

Nacionalno takmičenje Green Games u organizaciji udruženja Oktopus, kao noseća aktivnost dvogodišnje kampanje „Znanjem za održivi razvoj”, namenjeno osnovcima i srednjoškolcima Srbije, završeno je 31. oktobra. Na Green Games takmičenju, koje je zasnovalo upotrebu društveno odgovornog programiranja, učestvovalo je 587 takmičara, okupljenih u 58 opštinskih timova, koji su osmislili 58 video igara.

 

Prvonagrađenoj opštini Bor dodeljuje se interaktivno-ekološka skulptura Ptica Robot (donacija Fonda braće Rokfeler), lične nagrade za takmičare i novčana nagrada kompanije Telenor. Drugo mesto osvojila je opština Knjaževac, a treće opština Sokobanja. Ove dve opštine očekuje po nagradni Arteko robot za reciklažu, koje je donirala kompanija Telenor, i lične nagrade za takmičare. Arteko robot biće dodeljen kao specijalna nagrada opštini Ivanjica i OŠ „Milinko Kušić”, koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Svim nagrađenim takmičarima, četvrto i petoplasiranim biće dodeljn i sertifikat stručne komisije Univerziteta Metropolitan.


Izbor za najbolju „zelenu“ igru vršen je putem SMS glasanja, a sredstva prikupljena preko SMS poruka sa Telenor mreže su kao nagrada namenjena daljem obrazovanju talentovanih informatičara sa takmičenja.

 

Školarci, okupljeni u gradske timove pod mentorstvom nastavnika, imali su priliku da tokom trajanja petomesečnog Green Games takmičenja za svoj grad osvoje vredne nagrade, kroz osmišljavanje i realizaciju video igre koja će najbolje preneti značaj očuvanja životne sredine, kroz primenu informatičkog, likovnog i muzičkog obrazovanja. Takmičenje je kroz igranje i glasanjem aktiviralo preko 650 hiljada građana Srbije.

 

Pobedničkim opštinama nagrade će biti uručene 4. decembra 2012. godine u beogradskoj opštini Vračar, domaćinu prve Ptice Robot i prvih ArtEko robota, na svečanoj Green Games dodeli.


 

Svi radovi učenika dostupni su na zvaničnom sajtu www.greengames.rs, gde se mogu naći sve informacije o takmičenju



 

 

Preuzmite fotografije sa seminara

 

Preuzmite video GreenGames.avi

 

Preuzmite video GreenGames.H264

 

Preuzmite audio GreenGames.wav

 

Preuzmite GG štampa svi formati.pdf

Copyright Oktoopus
Powered by ITS