Decembar

 

Green Games nacionalno takmičenje, koje je počelo u maju, završeno je 31. oktobra. Nakon sabiranja glasova, prva nagrada, koju čine donacija Fonda braće Rokfeler, odnosno interaktivno-ekološka skulptura Ptica Robot, zatim lične nagrade za takmičare, i novčana nagrada kompanije Telenor, pripala je opštini Bor sa osvojenih 12358 glasova. Drugo mesto osvojila je opština Knjaževac (sa 4058 glasova), a treće opština Sokobanja (4040 glasova). Ove dve opštine očekuje po nagradni Arteko robot za reciklažu, koje je donirala takođe kompanija Telenor, i lične nagrade za takmičare.

 

Svim nagrađenim takmičarima, četvrto i petoplasiranim biće dodeljn i sertifikat stručne komisije Univerziteta Metropolitan.

Izveštaj stručne komisije Univerziteta Metropoliten za bodovanje radova možete preuzeti ovde.

 

Specijalna nagrada - ArtEko reciklažni robot, biće dodeljen i OŠ „Milinko Kušić" iz Ivanjice, koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, a koja su zahvaljujući mentorskim aktivnostima Svetlane Glavinić, predsednice Upravnog odbora Društva za cerebralnu paralizu opštine Ivanjica i Dubravke Ivković, pedagoga, uključena u takmičarski deo programa.

Pobedničkim opštinama nagrade će biti uručene 4. decembra 2012. godine u beogradskoj opštini Vračar, na svečanoj Green Games dodeli.

 

Cilj nacionalne kampanje „Znanjem za održivi razvoj" u skladu je sa vodećom inicijativom iz Lisabonskog sporazuma i strategije Evropa 2020 o inovacijama i efikasnom korišćenju resursa, uz ostvarenje prosperiteta danas i očuvanje budućeg, sprovođenje društvenih promena kroz međusektorske akcije, učešćem nevladinih organizacija i pojedinaca.

 

Green Games takmičenje, u okviru kampanje „Znanjem za održivi razvoj", organizovano je uz donatorsku podršku Fonda braće Rokfeler (Rockefeller Brothers Fund, RBF), U.S Ambasade u Beogradu, USAID-a i Instituta za održive zajednice (ISC), kompanije Telenor i Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, kao i uz podršku strateških partnera i saradnika: Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OEBS Misije u Srbiji, EU Progresa (program evropskog partnerstva sa opštinama), Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), Univerziteta Metropolitan (Fakultet informacionih tehnologija), Univerziteta u Beogradu (Građevinski fakultet, Elektrotehnički fakultet i Inovacioni centar Elektrotehničkog fakulteta), Pedagoškog društva informatičara Srbije i Društva za cerebralnu paralizu Ivanjica.

Copyright Oktoopus
Powered by ITS